Utfordring
InTheCan ønsket å lansere en serie med premium, bærekraftig hermetikk til et kvalitetsbevisst publikum. De trengte hjelp med å definere konsept, merkevare og en solid forretningsstrategi. I tillegg ønsket de å finansiere første produksjonsrunde gjennom crowdfunding, samtidig som de måtte sikre en effektiv go-to-market-strategi for å nå både eksklusive butikker og nettbaserte kunder.
Tilnærming
Sammen med gründeren gjennomførte vi en omfattende markedsanalyse og innsiktsrunde for å definere konseptet og merkevaren. Vi utviklet en tydelig merkevareprofil som reflekterer produktenes høye kvalitet og bærekraftige fokus. Basert på dette utarbeidet vi en målrettet go-to-market-strategi, med fokus på eksklusiv tilstedeværelse i gourmetbutikker. For å finansiere første produksjonsrunde og validere produktet i markedet, utviklet vi en vellykket crowdfunding-kampanje.
Resultat
InTheCan-produktene er laget med lokalt kjøtt fra Dyster Gård og norskproduserte grønnsaker når tilgjengelig. Produktene kommer i bærekraftig metallemballasje som kan gjenvinnes, og med lang holdbarhet som bidrar til redusert matsvinn og energiforbruk. De er nå tilgjengelige i flere eksklusive butikker, inkludert Gutta på Haugen, Maschmanns Matmarked, Revir, Ostebutikken mm. InTheCan har også fått bred medieomtale, blant annet i en artikkel i D2, der produktene ble fremhevet for deres unike kombinasjon av kvalitet og bærekraft. Tilbakemeldingen fra markedet har vært svært positiv. Eksempelvis uttalte Revir friluftsbutikk: "Vi har aldri gått tom for noe så fort som chili con carnen til @inthecanoslo, det tok tre timer fra vi gjorde folk oppmerksom på den til lagret var tomt." Tom Victor Gausdal, sølvmedaljevinner i Bocuse d’Or 2005 og medeier i Lava Oslo, kommenterte: "Verdens beste hermetikk kommer snart."